Skip to main content

Ze zijn een vertrouwd gezicht op de borrels van Arnhem Business, Nijmegen Business en RAN Business Ontmoet. “Wellicht heb je ons druk zien rondlopen met de smartphone in de hand. Niet uit desinteresse, maar juist omdat wij hard aan het werk zijn om zichtbaarheid te vergroten via social media.” Jessica Weeren en Sjoerd van Dijk vormen het dynamisch duo van reclamebureau 3AMI als onderdeel van RAN Media. Daarnaast zetten zij zich voor elke editie van Arnhem Business, Nijmegen Business en Hallo! Nijmegen in om deze uitgaves zo sprankelend mogelijk vorm te geven.
Tijdens hun studie Communicatie en Media Design aan de HAN ontmoeten Jessica en Sjoerd elkaar voor een studieopdracht. De samenwerking gaat voorspoedig en zij besluiten al in hun studententijd hun reclamebureau 3AMI op te zetten. Dit jaar bestaan zij vijf jaar. “We staan graag naast de klant die de derde vriend in ons gezelschap vormt.”
Contentmarketing
Vergroten van zichtbaarheid vereist bij elk bedrijf een andere strategie, maar de aanpak is in het beginsel vaak hetzelfde, legt Sjoerd uit. “Online laten veel ondernemers veel kansen liggen. Social media biedt geweldige kansen om actief met je klanten om te gaan en kennis te delen. Maar daarvoor moet je wel weten wie en waar zij zijn. Onderzoek naar de doelgroep is dus van uiterst belang en daarbij kijken wij naar hun online gedrag zoals welke media zij gebruiken, wanneer en waar hun interesses liggen. Alleen zo kun je de juiste boodschap op het juiste moment op de juiste plek krijgen. Daarvoor kijken wij naar de identiteit van het bedrijf en wat de belangrijkste drijfveren zijn. Zodra dat helder is kan je met online middelen als social media, e-mailmarketing en Google-advertenties aan de slag om jouw waarde te laten zien aan poten-tiële klanten. Dit alles maakt een resultaatgerichte marketingstrategie waarmee je effectief de online zichtbaarheid van jouw onderneming vergroot.”
Online zichtbaarheid
Naast social media is het ontwerpen en onderhouden van websites een groot onderdeel van 3AMI. Van oorsprong zijn Sjoerd en Jessica vormgevers die zich hebben gespecialiseerd op verschillende vlakken. “Sjoerd is sterk in het programmeren van websites en ik ben meer bezig met het effect van teksten op de doelgroep. Daarbij kijk ik naar de sociaal psychologische aspecten van communicatie en hoe je dit met vormgeving het beste kan aansturen”, legt Jessica uit. “Zichtbaarheid hangt voor een groot deel af van vindbaarheid. Je kunt jouw webpagina zo inrichten met een goede structuur en met de juiste teksten, dat zoekmachines deze beter vindt. Daarom zorgen wij voor een goede Search Engine Optimization (SEO) bij de website’s die wij maken. We houden statistieken van de online media bij om groei te kunnen zien vanaf de nulmeting. Zo zien wij of we op de goede weg zijn of onze strategie bij moeten stellen. Daardoor zorgen wij continu voor de hoogst mogelijke zichtbaarheid van jouw bedrijf.”
Groter bereik, meer klanten
Met hun kennis helpen Jessica en Sjoerd ondernemers in verschillende branches uit verschillende regio’s. “Voor een nagelstudio in Nijmegen mochten wij de online marketing herinrichten met een nieuwe website en verbeterde social media. Wij zorgden met een goed SEO-plan en een Facebookcampagne ervoor dat deze zaak op de eerste pagina van Google staat. Daardoor ging het bezoekersaantal op de site van 150 naar 2500 bezoekers per maand, wat haar een groter klantenbestand opleverde. Ook voor Tessa van der Steen verzorgden wij vier nieuwe websites en verzorgen wij maandelijks onderhoud, waaronder e-mailmarketing. Deze Amsterdamse gezondheidscoach is te zien in de RTL programma’s Obese en Galileo. En niet alleen voor online zichtbaarheid voelt zij zich bij ons vertrouwd. Ook voor haar gezondheidsreep verzorgden wij de productverpakking. Het programmeren van websites, ontwerpen van huisstijlen en uitzetten van social media campagnes zijn slechts middelen om het einddoel te bereiken, namelijk een groei in bereik en zichtbaarheid. En wanneer wij dat voor onze klanten kunnen betekenen, geeft dat ons de grootste voldoening.”
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met jessica@3ami.nl of sjoerd@3ami.nl of bel 024 – 360 92 77.


Bron: Arnhem Business en Nijmegen Business magazine editie 06 – 2017