Skip to main content

De coronacrisis stelt ondernemers voor grote uitdagingen. Wanneer je geconfronteerd wordt met een gedwongen sluiting, omzetdalingen van 60-90% en zorg voor je werknemers, is het moeilijk om te denken in kansen. Maar ondernemers zijn gelukkig positief en blijven ondanks de coronacrisis altijd op zoek naar deze kansen. Eén ding is zeker: er komt een periode na de coronacrisis en je kunt er maar beter klaar voor zijn. Wij delen een aantal handige tips die je kunt inzetten.

Informeren op je website

Om de meest gestelde vragen rondom het coronavirus m.b.t. je bedrijf of winkel op te vangen kun je een tijdelijke melding aanzetten. Denk hierbij aan een extra balk bovenin je website, een pop-up of een banner op je homepage. In deze melding kun je de meest belangrijke topics kwijt. Zet er ook een linkje in naar de FAQ pagina waar je verdere uitleg geeft over de genomen maatregelen en consequenties met betrekking tot het coronavirus.

Vindbaarheid in Google

Steek extra tijd in je vindbaarheid in Google. Heb je tijd over? Doe een zoekwoordenonderzoek en ga je huidige content optimaliseren zodat je website beter gevonden wordt en schrijf eventuele nieuwe content om straks na de coronacrisis goed gevonden te worden.

E-mailmarketing subtiel inzetten

Ga je klant of relatie niet ineens spammen met heel veel e-mails. Heb je een webshop? Stuur een aangepaste email na het doen van een bestelling met hierin FAQ’s rondom de bestelling, levering en retourneren m.b.t. corona of verras je klant met een extra kortingscode. Een interessante nieuwsbrief sturen om je klanten up-to-date te houden over de (leuke) ontwikkelingen binnen je bedrijf is ook een aanrader.

Ludieke acties op social media

De coronacrisis zorgt voor een stijging in het gebruik van social media. Zorg daarom dat je extra zichtbaar bent op jouw social media kanalen. Plaats relevante content, deel foto’s en video’s van je producten en maak filmpjes voor in je stories. Zorg ervoor dat je hierbij niet alleen maar bezig bent met het verkopen van je producten of diensten, maar zoek ook juist de interactie op door middel van creatieve content of ludieke acties die wellicht niet direct iets met de verkoop van je producten of diensten te maken hebben.
Hulp of advies nodig met deze tips? We helpen je graag! Neem contact met ons op.